Terrorban élnek a győri focisták

-

A játékosokra rá akarták törni az öltözőajtót a szurkolók Sárváron, ötven percig állt a játék.


A Győri ETO sorozatban ötödször ikszelt a hétvégén. Az idény elején az NB II-be jutást megcélzó, ám jelenleg csak az NB III ötödik helyén álló csapat szurkolóinak elegük lett, és szombaton óriási balhét és tucatnyi petárdát robbantottak a bajnokin – írja a Borsonline. Ötven percig állt a játék.

„2-2-nél a győriek kihagytak egy tizenegyest, ekkor szakadt el a cérna – mondta a lapnak Szabados Endre, a Sárvár elnöke. – A csaknem száz győri drukkernek a pirotechnikai eszközök használatán túl az volt a célja, hogy bejusson az öltözőbe, és számon kérje a játékosokat. Ezek a fiatalok hetek óta lelki terrorban játszanak, félnek a saját szurkolóiktól.”


Bontják a rendet


Amint elszabadultak az indulatok, a környező településekről is jöttek rendőrök.

„Ekkor hirtelen ötven szurkoló menekülőre fogta” – folytatta az elnök, akinek a fiát is megfenyegették, mert a csapat honlapjának szerkesztőjeként videofelvételeket készített. Ezeket a rendőrség bekérette. Szabados hozzátette, a győriek – akiket a folytatódó meccs után is megvártak a felbőszült szurkolók – kétségbeesetten kértek segítséget, hogy biztosítsák számukra a hazautat. Félő volt, hogy a huligánok megtámadják a csapatbuszt. A vendégek így rendőri kísérettel hagyták el a helyszínt.