Térképre rakták, hol található a legtöbb bevándorló

Fotó: MTI / Varga György

-

A The Telegraph készített egy beszédes ábrát.


A lakosság számához viszonyítva a közel-keleti országi országokban a legnagyobb a bevándorlók aránya. Az Egyesült Arab Emírségekben például 88 százalékot mértek, de nem sokkal van lemaradva Katar (77 százalék) és Kuvait (74 százalék) sem.

Ennek oka persze, hogy a legtöbb munkát külföldiekkel végeztetik el, ám a számok így is megdöbbentőek. A másik végletet Délkelet-Ázsia és Afrika jelenti, amennyiben pedig az országokat nézzük, úgy Kína, Vietnam és Kuba. Ezen államokban ugyanis 10 ezer lakosra kevesebb mint 15 bevándorló jut.A cikk szerint a bevándorlók száma világszerte folyamatosan nő: 2005-ben még 12,1 százalék volt a globális arány, tavaly már 13,2 százalék. Érdekesség, hogy a legfejlettebb országokat magába foglaló G8-ak abszolúte az átlagot hozzák, közülük is Japán és Oroszország tartozik az alacsonyabb, Németország és Kanada a nagyobb bevándorlóarányú országok közé. Magyarországon közel félmillió bevándorlót számoltak, ami 4,56 százalékos aránynak felel meg.

Amennyiben nem a lakosságon belüli arányokat, hanem a bevándorlók számát nézzük, úgy egyértelműen az USA vezet, hiszen az összes bevándorló 19 százaléka itt lakik. A következő a sorban Németország és Oroszország, ahol egyaránt a világ bevándorlóinak 9,7 százaléka él.