Térképpel segítik az adományozást az egyetemisták Budapesten

Fotó: MTI Zrt. Fotószerkesztőség / Bruzák Noémi

-

Egy sor budapesti helyszínt gyűjtöttek össze corvinusos egyetemisták, ahol könyvet, ruhát, bútort, tartós élelmiszert vagy önkénteseket várnak. Az Apptovább oldalon csak ki kell választania, mit adományozna, és a térkép ki is adja, hová fordulhat.


Ha önnek is vannak feleslegessé vált könyvei, ruhái, bútorai, tartós élelmiszere, de nem tudja, hol juttathatja el őket a rászorulóknak, nézze meg az Apptovább térképét, amelyet a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció szakos hallgatói készítettek – írja az Abcúg.

A főoldalon csak ki kell választania, hogy mit adományozna, aztán térképen jelenik meg, Budapesten belül hová fordulhat. Összeszedték a véradó pontokat, a menhelyeket és az önkénteseket váró szervezeteket is.

Az oldalt készítő hallgatók egyelőre maguk szedték össze a helyszíneket, de szeretnék, ha minél többen küldenének javaslatokat, ezeket az apptovabb@gmail.com címre várják. Ha elég összegyűlik, szeretnének mobilalkalmazást is csinálni, amely lokáció alapján adná ki a legközelebbi adománypontot.

Az oldalt Hasler Nadine, Hidi Richárd, Kasza Nelli, Kiss Kata, Sándor Kata és Vass Bianka készítette.