Térképen a terrorkészültség európai eloszlása

Fotó: DPA / FEDERICO GAMBARINI

-

Belgiumban maximális készültség áll fent, Franciaaországban eddig is szükségállapot volt, Lengyelországban a négyes skálán nullán áll a készültség, Magyarországon kettes fokozatú.


Az Agence France-Presse grafikonja azt mutatja be, hogy a keddi brüsszeli terrortámadás után Európa országaiban milyen szintű biztonsági készültség áll fenn. Belgiumban maximálisra emelkedett a terrorkészültség. Németországban, Angliában és Spanyolországban megnőtt a készültség fokozata, Franciaországban és Párizsban a novemberi támadások óta egyébként is szükségállapot áll fent. Svédországban hármas a készültség az ötös skálán.


A lenti térképen látszik például, hogy Lengyelországban a négyes skálán nullán áll a készültség, Romániában ötös skálán kettesen, Horvátországban négyes skálán hármason. Magyarországon kettes fokozatú terrorkészültséget jelentett be Orbán Viktor, elővigyázatosságból.A keddi brüsszeli terrortámadásoknak hivatalosan 31 halottja és 250 sérültje van, megkezdődött az életben maradt elkövetők utáni hajtóvadászat.