Térfigyelő kamerák lesznek a debreceni menekülttábornál

-

A befogadótábor mellett húzódó Sámsoni utat kamerázzák be, így a polgármester szerint „a migránsok minden lépését nyomon követhetik a közterületen.”


Az önkormányzat saját költségén, 15 millió forintból 15 kamerát szereltet fel a tábor bejáratától a Sámsoni út mentén, egészen a Kassai útig - mondta Papp László fideszes polgármester.

Pósán László, a térség fideszes országgyűlési képviselője még ennél is tovább ment: szerinte a szakembereknek meg kellene fontolniuk, hogy közegészségügyi és járványügyi kockázat miatt tegyék zárttá a tábort. Pósán szerint annyi migráns jön, hogy szinte lehetetlen az előzetes egészségügyi szűrésük.


Fokozott ellenőrzés is várható

A rend fenntartása érdekében az egész városra fokozott ellenőrzést rendelt e a város rendőrkapitánya július 15 éjfélig.

Az ellenőrzés keretében a rendőrök igazoltathatnak, átvizsgálhatják az emberek ruházatát, járművét, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatják. Amúgy az ellenőrzéssel az embereket nem akarják zavarni, a jogsértő cselekményeket akarják megelőzni.

A táborban és környékén hétfőn volt balhé: egy Korán megtaposása miatt több mint 100 ember esett egymásnak, majd Debrecenben botokkal ütöttek autókat, kukákat gyújtottak fel. A rendőrség garázdaság miatt több embert őrizetbe vett.