Hirtelen összehívott ülés miatt nem tárgyalták a választási csalást

Forrás: Google Street View

-

Az ellenzéki képviselők célja a terézvárosi képviselő testület feloszlatása volt, egy érdekes húzás miatt viszont nem sikerült tárgyalni sem róla.


Terézvárosban négy ellenzéki képviselő rendkívüli testületi ülést kezdeményezett a testület feloszlatásáról a kerületben történt 2014-es választási csalás miatt. Ugyanis a múlt héten kiderült, a VI. kerületben úgy tudott indulni Schmuck Andor azóta megszűnt pártja, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja (Szocdemek), hogy hamis aláírásokat tartalmaztak aláírásgyűjtő íveik. A Fidesz íveiről másolhatták az adatokat.


A négy ellenzéki képviselő kezdeményezésére tíz napon belül kötelező összehívni a testületi ülést. A kerület vezetése össze is hívta,


hétfőn este fél 9-kor hirdették meg másnap, azaz március 15-én reggel 8 órára, e-mailben.

– írta közleményében az LMP helyi képviselője, Heltai László.


Az ülésen mindössze három képviselő vett részt, Heltai és két fideszes kollégája. Az ülés így határozatképtelen volt, a testület feloszlatásáról szóló javaslatot nem tudták tárgyalni. Heltai szerint a „hirtelen meghirdetés és a rendkívül szokatlan időpont is azt jelzi, hogy a kerület vezetésének igen kényelmetlen a téma és takargatnivalója van.”