Terézváros nem tud mit kezdeni a savtámadással vádolt gyermekorvossal

-

Mivel jogszerűen kitenni nem tudják, önkéntes távozásra kéri a VI. kerület önkormányzata azt a gyermekorvost, aki egy folyamatban lévő büntetőeljárás vádirata szerint savval öntötte le volt szeretőjét. Pénteken az ügyben összeül az önkormányzat egyik bizottsága is.


Terézváros önkormányzata nem tudott arról, hogy a kerületben praktizáló B. Krisztián az az orvos, akit azzal vádolnak, hogy otthonában brutálisan megtámadta és savval leöntötte volt szeretőjét – közölte a polgármesteri hivatal arra reagálva, hogy a Népszabadságban megjelent: az orvos a Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat gyermekorvosa, akit 2015 nyarán alkalmaztak helyettes orvosként.


A férfi, aki Mikola Istvánnak (aki egészségügyi miniszter volt az első Orbán-kormányban, most pedig külügyminisztériumi államtitkár) az unokaöccse, a rendelőintézet vezetőjének gimnáziumi osztálytársa volt – írta a NOL.

A VI. kerület közleményben úgy reagált, hogy B. Krisztián 2015 októberében kötött előszerződést egy nyugdíjba vonuló gyermekorvos praxisának megvásárlására, az ehhez szükséges összes jogi és egyéb feltételnek megfelelt, azt a hatóság is engedélyezte. Ezek alapján döntött úgy a képviselő-testület, hogy egészségügyi ellátási szerződést köt vele, ha a szükséges engedélyeket beszerzi. A képviselők előtt ekkor sem volt ismert, hogy a korábban nyilvánosságot kapott bűncselekmény elkövetésének gyanúja B. Krisztiánnal szemben fogalmazódott meg – írták.

A csütörtöki hír megjelenése után az önkormányzat megvizsgálta a B. Krisztiánnal kötött szerződést, s mivel annak a felmondásra vonatkozó passzusai között nem talált olyat, amit a jelenlegi helyzetre alkalmazni lehetne, felkérte az orvost, hogy önként bontsa fel a szerződést. B. Krisztián közölte, igaztalanul vádolják, és megilleti őt az ártatlanság vélelme, munkájával kapcsolatban semmilyen panasz és kifogás nem merült fel. Az önkormányzat keresi a helyzet megoldásának további jogi lehetőségeit, a Humán bizottság elnöke a holnapi napra rendkívüli zárt ülést hívott össze – idézi a közleményt a NOL.

A NOL április elején írt részletesen a három évvel ezelőtti bűncselekményről, amellyel a Budai Irgalmasrendi Kórház akkori főigazgatóját vádolják. A férfi négy hónapig volt előzetes letartóztatásban, majd 2014 nyarán az ügyészség a nyomozás megszüntetéséről határozott. A határozat ellen a savval leöntött nő panaszt nyújtott be, ezután emeltek vádat az orvos ellen. A tárgyalás májusban folytatódik.