Tényleg nincsen doktorija a tiszteletbeli kazah konzulnak

-

Az Átlászó Oktatásnak igaza volt, Horváth Lászlónak nincsen PhD-je, annak ellenére, hogy ő ezt állítja – döntött a Szegedi Ítélőtábla.


A tiszteletbeli kazah konzul, Horváth Lászlónak – aki korábban mozdonyépítéséről, tűzijátékáról és a Romkert irányításával vált ismertté – nincsen PhD., vagyis doktori fokozata a szegedi bíróság másodfokú döntése szerint.


Az Átlátszó Oktatás nyert már első fokon is, ugyanis a Törvényszék szerint a tiszteletbeli kazah konzul OKJ-s képzéséhez szerzett amerikai oklevele, annak ellenére, hogy ő azt állítja, nem doktori fokozat, így valótlanságot állít.

Horváth ügyvédje azzal érvelt, hogy a PhD nem feltétlen jelent doktori fokozatot. Az Ítélőtábla alapvetően egyetértett a Szegedi Törvényszékkel abban, hogy a PhD hagyományosan doktori fokozatot jelöl.

A bíróság továbbá azt is hozzátette, hogy az Átlátszó Oktatás nem állított valótlanságot:


Minderre figyelemmel nem állította valótlanul az alperes a felperes által sérelmezett cikkében, hogy a felperes az MBA és a PhD fokozatok feltüntetésével azt a hamis látszatot keltette, hogy azokat valódi oktatási intézményben szerezte.