Tényleg nem lesz Német Nagydíj 2015-ben

Fotó: Getty Images / Mark Thompson

-

Hiába a Mercedes-fölény, hiába a három német pilóta, idén nem jön össze a németországi futam.


Idén nem lesz Német Nagydíj – jelentette be kedden Georg Seiler, a Hockenheimring vezetője, aki ezzel hónapok óta tartó bizonytalanságnak vetett véget a németországi Forma-1-es futammal kapcsolatban. A konstruktőri világbajnoki címet védő Mercedes istálló otthonában így 1960 óta először nem rendeznek majd versenyt, az idei program 19 futamból áll majd.


Minden reményünk elszállt azzal kapcsolatban, hogy idén F1-es viadalt rendezzünk itt

– mondta Seiler a Bildnek. Az autós gyorsasági világbajnokság kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone az utolsó pillanatig „nyitva hagyta az ajtót”, de Seiler szerint kifutottak az időből, a tárgyalások nem vezettek eredményre.

A németországi futamnak 2008 óta felváltva adott otthont a Hockenheimring és a Nürburgring, a megállapodás értelmében az idén utóbbinak kellett volna vendégül látnia az F1-es mezőnyt július 19-én, egy héttel a Magyar Nagydíj előtt. Ám az már január közepén kiderült, hogy a Nürburgringen – anyagi okokból – biztosan nem lesz futam. A Hockenheimring jelezte, hogy beugrana, de a feleknek végül nem sikerült megállapodniuk.

A németországi helyszínekkel az alacsony nézőszám jelenti a legnagyobb problémát: a tavalyi hockenheimi futamon 52 ezren, egy évvel korábban a Nürburgringen pedig mindössze 45 ezren voltak kint a versenyen.