Tényleg hihetetlen pénzt lehet keresni az embercsempészettel

Fotó: VS.hu / Cservenák Zoltán

-

A Blikk munkatársa beépült az embercsempészek közé, itt vannak a tapasztalatai.


Akadálytalanul, nagyüzemben, szabott árakon, tucatszám dolgoznak a profi embercsempészek Röszke határában, az M5-ös autópálya melletti benzinkút parkolójában - írja a lap. A biznisz pár kilométerre a gyűjtőponttól zajlik. Miután a lap újságírói beépültek a maffiába, látták, hogyan préselik be a menekült családokat a hamis rendszámú autókba a külföldi bűnbandák.


Az eligazítók már a szerb oldalon ellátják információval a menekülteket, hogyan lehet eljutni a benzinkútig. A csempészek uralta parkolórészben 6-8 lerobbant autó állt egymás mellett, közülük három rendszám nélkül. Ezekre csak akkor szerelnek fel rendszámot, ha már eldőlt, merre mennek a menekültekkel. A menekültek a járda szélén ülve várakoznak, az útdíjról heves alkudozás zajlik. Akikkel megegyeznek, terelik is be a kocsiba, és már mennek is a következő családhoz.

A magát embercsempésznek kiadó újságíró azt mondta, három autóval tudna beszállni az üzletbe. Már kapta is az ajánlatot:


Öt embert kell vinni Budapestre. Ők 1000 eurót fognak neked adni, te kétszázat adsz vissza nekem, neked 800 marad, rendben?- sorolja. Vagyis a 313 ezer forintból 63-at leadok, s 250 ezerből hozom ki a pesti fuvart.

Nagyon pörög az üzlet, óránként 60 embert is el tudnak vinni, ez 3,75 millió óránként. A főnök szerb, a 20 százalékos haszon az övé, a fuvarozóké a kockázat, vagy elkapják, vagy nem.


Kiderült az is, egy Budapest melletti áruház parkolójába rakják ki a menekülteket, onnan mások viszik őket tovább Ausztria felé.

A VS.hu is megnézte, hogy dolgoznak az embercsempészek Röszkén. Ha rendőrt látnak, szétszalad mindenki. „Ilyen show-t akkor láttam utoljára, amikor benzint csempésztek” – kaptunk el egy párbeszédet két rendőr között a benzinkút mellett.


Menekültnek álcázva alkudoztunk Budapesten a hiénákkal