Tényleg feljelentették a menekülteket rugdosó operatőrt

Forrás: index.hu/AFP

-

A PM és a DK is tartja magát az ígéretéhez, és elküldte illetve ma elküldi a feljelentését a rendőrségnek és az ügyészségnek. A nyomozást garázdaság vétségének gyanújával elindították.


A PM és a DK is feljelentést tett illetve tesz az N1TV menekülteket gáncsoló operatőre ellen, közölték kérdésünkre a pártok. A PM már elküldte postán a feljelentést, de az még valószínűleg nem ért a rendőrségre illetve az ügyészségre. A DK ma adja fel az iratokat, és a videót is csatolják hozzá.

A PM közösség tagja ellen elkövetett erőszak miatt tesz feljelentést, a DK garázdaság miatt, de felhívják az ügyészség figyelmét arra, ez közösség tagja elleni erőszak is lehet.

A két párt feljelentése még nem érkezett meg postán Szegedre, a nyomozás viszont már elindult. Garázdaság vétségének gyanúja miatt indított nyomozást a szegedi rendőrség, a tényállás még változhat.


Világbotrány lett abból, hogy László Petra, az N1 - azóta már kirúgott - operatőre Röszkén belerúgott egy menekülő kislányba és elgáncsolt egy apát, aki a gyerekével botladozott. Rengeteg lap leközölte a történetet, külön hashtaget hoztak létre a nevével, ahol válogatott káromkodásokkal, gyalázásokkal reagálnak tettére. Úgy tudjuk, olyanokat is elért a népharag a Facebookon, akiknek semmi közük az operatőrhöz, csak a nevük azonos, így összetévesztették őket vele.

Az operatőrt azonnal kirúgták. Azóta elérhetetlen, magyarázatot nem adott tettére, bocsánatot sem kért - írta a Bors a nőről, hozzátéve, kollégái nem ilyennek ismerték őt. Az N1 TV főszerkesztője, Kisberk Szabolcs a hvg.hu-nak azt mondta, ő sem tudta elérni László Petrát, szerinte is bocsánatot kellene kérnie.


Ez volt az első videó


Az Index felvételén látszik a kislány felrúgása is.A Magyar Helsinki Bizottság szerint László Petra tettéért 7,5 év börtönt is kaphat, mivel tette közösség tagjai elleni erőszaknak minősül, amit több ember ellen követett el.