Tényleg csak a jóknak van szerencséjük?

Fotó: Getty Images / Jeff Zelevansky

-

Mázli! Ilyen nincs! Az életben nem csinálja meg többet! Hányszor kiabáltuk már ezt a tévé előtt, mert volt valaki, aki mégis megcsinálta. Nyilván csak mázlija volt. NFL-, NBA- és NHL-körkép az „ilyen nincs, és miégis van” jelenetekből


Van az a pillanat, amikor valaki maga sem hiszi el, hogy sikerülni fog. Hogy bedobhatja. Hogy elkaphatja. Hogy belőheti vagy kivédheti… és mégis összejön, mert bravúros megoldást választ, vagy csak mázlija volt. Nos, a három nagy amerikai liga, az NBA, az NFL és az NHL szurkolói számtalan ilyen esetet láttak már.
Íme egy tetszőlegesen választott tízes lista a kosarasoktól:Ezek meglehetősen nyakatekert mozdulatok voltak, de mondjuk egy egész vagy félpályás kosárnak sincs túl sok köze a játéktudáshoz. Hét perc móka következik azoknak, akik szeretik a buzzer beatereket:Amerikai fociban a labda keménysége (mint tudjuk...) mellett Fortuna kegyén is múlik, hogy meglehet-e egy elkapás. Mint például ebben a 10 esetben:Odell Beckham Jr. az ellenpélda, akiről először azt hittük, mákja volt, de nem, ő ezt gyakorolja, és máskor is meg tudta csinálni meccsen!


Az NHL-ből két példát hoztunk. Marty Brodeur egyszer például úgy járt, hogy 10 másodpercen belül kétszer tűnt szerencsétlennek, de a végén mégis ő lett a mázlista. Nem lőjük le a poént, ezt látni kell!És mekkora szerencse tud lenni, ha más betlizik!? Patrick Kane lő öngólt az Oilers ellen (hogy aztán adjon két gólpasszt, amivel nyert a csapata).A Trash Talkban péntek este 19.30-tól többek között a bravúros/mákos helyzetekről lesz szó. A műsorvezető Szaniszló Csaba és a szakértői csapat, Bencsics Márk, Dávid Kornél és Kangyal Balázs, felidézi a kedvenc „malacait”. Emellett Szuper Levente és Tőrös Balázs madridi kirándulásának (Real Madrid – Boston Celtics, NBA Global Game) videóanyaga is terítékre kerül. Szöveg már született róla. A műsor nem mehet el szó nélkül Lamar Odom tragédiája, az NHL-szezon első 9 napja és az NFL-alapszakasz első harmadának eredményei mellett sem.