Tényleg a kormány bombázója lett Szalai Vivien

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-

A TV2 új hírigazgatójának egykori interjúalanya, Zuschlag János karaktergyilkos szerepében mutatkozott be a Tények című hírműsorban. A volt szocialista politikus a kormány pillanatnyilag legfőbb ellenségét, a tanártüntetéseket irányító Pukli Istvánt feketítette be.


Zuschlag János volt szocialista országgyűlési képviselő azt mondta TV2 Tények hírműsorának, hogy Pukli István, a budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatója, a Civil Közoktatási Platform egyik tagja korábban barátja, harcostársa volt – adta hírül a közszolgálati MTI.

A bűnszervezetben elkövetett csalásért hat év börtönre ítélt volt politikus a hírműsorban elmondta, hogy – mint a szervezet országos ügyvezetője – ott volt, amikor Pukli István megalapította az Ifjú Szocialisták szekszárdi alapszervezetét. Hangsúlyozta: a mozgalomban mindenki barátként, családtagként, harcostársként tekintett a másikra.

Zuschlag János a műsorban kijelentette: a szervezetben mindenki tisztában volt azzal, hogy milyen pénzekből finanszírozzák az ifjúsági mozgalmat, hiszen hivatalosan nem kaptak támogatást, nem volt pénzük, mindent „a civil szervezetek különböző módon elcsalt pénzeiből” kellett, hogy kifizessenek. A hírműsorban elhangzott: Zuschlag János szerint erről bizonyára a vezetők is tudtak.

A Tények című hírműsort néhány hete, miután Vajna András (volt Andy Vajna) kormánybiztos, kaszinótulajdonos átvette az irányítást a TV2 televíziós csatorna fölött, a bulvárújságírásban edződött Szalai Vivien irányítja. A Story magazin főszerkesztőjének kinevezése megdöbbenést váltott ki a sajtó jelentős részében.

Szalai Vivien most mindenesetre már fel is használhatta tapsztalatait, hiszen ő volt annak a botránykönyvnek a szerzője, amelyet a választási kampányban vetettek be, hogy lejárassák az MSZP-t a börtönt is megjárt egykori párttaggal. Az újságírónőt a Stohl Andrásról szóló könyvéért be is perelték.