Tenisz: a közelben pihen az új női világelső

-

Lengyelországi lakhelyén piheni ki a hosszú amerikai túra fáradalmait Angelique Kerber, a US Open bajnoka és a női tenisz-világranglista új éllovasa.


A 28 éves játékos nyolc hetet töltött a tengerentúlon, s ezalatt ezüstérmet nyert a riói olimpián, majd szombaton megszerezte második Grand Slam-trófeáját New Yorkban.


„Már előre örülök annak, hogy nagyokat alszom, jókat eszem, találkozom a családommal és a barátaimmal, az ütőt pedig lerakom a sarokba” - mondta kedden müncheni érkezésekor a németek büszkesége, aki legközelebb két hét múlva, Vuhanban lép pályára. Az elmúlt napokról Kerber elmesélte, egyik médiaszereplés követte a másikat, egy amerikai tévéműsorban pedig együtt szerepelt Patrick Dempsey színésszel és Sophia Loren filmdívával is.

„Odahaza, Puszczykowóban végre nyugalom lesz, így alkalmam nyílik megköszönni a rengeteg gratulációt. Mostanában alig merem kézbe venni a telefonomat, mert számolatlanul jönnek az elismerő üzenetek” - tette hozzá.

Kerber - aki Steffi Graf óta az első német US Open-bajnok és világelső - Brémában született lengyel apától és német anyától, kettős állampolgár, és kiválóan beszél lengyelül is. Négy éve tette át lakhelyét Puszczykowóba, ahol nagyapja felépítette az Angie Teniszakadémiát.