Tengerbe esett kocsiból mentett ki egy csecsemőt a focista

-

Egy ír család öt tagja fulladt bele a fagyos tengerbe, miután autóval belecsúsztak egy mólóról. Davitt Walsh egy négy hónapos kislányt tudott megmenteni.


Rettenetes tragédia történt az Írország északi részén lévő Buncranában: egy autó – amelyben egy család hat tagja ült – a csúszós mólóra tévedt, és becsúszott a tengerbe. A sofőr, Sean McGrotty, az anyósa, a sógornője és két gyereke is meghalt - egyedül egy négy hónapos csecsemő maradt életben, őt a baleset szemtanúja Davitt Walsh mentette meg.

Az ír profi focista Walsh látta, hogy a kocsit elsodorják a hullámok, ezért levette a ruháit és a tengerbe ugrott. Az autó lehúzott ablakán a kislányt még meg tudták menteni, de a család többi tagja a fagyos vízbe fulladt.„Csak rám nézett, és azt mondta, mentsd meg a babát” - írta Walsh a Twitteren. A focista sokkos állapotban van, úgy érzi, talán több embert is megmenthetett volna. Ahogy hozta ki a babát a mólón, elcsúszott, beverte a fejét, és a barátnője segítette fel, így jelenleg mankóval közlekedik.

Közben az anya egy liverpooli lánybúcsún volt. Miután megtudta a hírt, azt mondta, semmi értelme nem lenne az életének, ha a csecsemő sem marad életben.