Teljesen kamu a váci gimnáziumot ekéző levél, a CÖF feljelentést tesz

Forrás: Google Street View

-

HÁTTÉR

A váci gimnázium elutasította a felkérést, hogy megjelenjenek a vasárnapi ünnepségen. Aztán kaptak egy levelet, amely megtámadta a gimnáziumot a döntés miatt. A levélről most kiderült, az összes aláírója kamu, vagy nem tudott róla.


Az Origo csütörtökön derítette ki, hogy az a férfi, aki állítólagosan aláírta a váci gimnázium tantestületét támadó Facebook-bejegyzést, nem is tudott erről. A lapnak elmondta, hogy visszaéltek a nevével, valószínűleg azért, mert sokan ismerik Pécsen, és a rendszerváltás óta a KDNP tagja. Azt is gondolja, hogy melyik ismerőse tette ezt vele. Azóta őt törölte ismerősei közül a Facebookon.


Azt is elmondta, hogy bár KDNP-tag, egyetért a gimnázium döntésével,szerinte sem szabad a diákokat politikai célra felhasználni.


A kamu levél


Más sem stimmel

Nemcsak a férfi nem írt ilyet, de az a szervezet, a Jövő Generációja Egyesület sem létezik, amelynek nevében állítólag aláírta a levelet. Ahogy a szintén aláíró Péleusz Nyelviskola sem létezik már. Bár volt korábban egy ilyen nevű nyelviskola Piliscsabán, 2011-ben törölték a nyilvántartásból.


További aláíró volt a Civil Összefogás Fórum (CÖF) Váci Klubja. Azonban, ahogy az a CÖF sajtóközleményében is olvasható, nekik váci szervezetük nincs. A CÖF vezetősége azonban nem veszi viccnek az egészet, mint a pécsi KDNP-s, feljelentést tesznek a Váci Rendőrkapitányságon ismeretlen tettesek ellen.Ahogy szerdán megírtuk, a Klebelsberg Intézményfenntartó 10 diákot és egy pedagógust kért a váci gimnáziumtól, hogy jelenjenek meg a március 15-ei hivatalos állami ünnepségen. A tantestület azonban úgy döntött, nem küld diákokat az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából megrendezett egész napos rendezvényre. Állásfoglalásukat itt olvashatja.