Teljes útzár az Andrássy úton, állványt rongált a viharos szél

Fotó: MTI/Bruzák Noémi / István Hajdu

-

A Nagymező utcánál okozott gondot az időjárás.


Frissítés 13.32.: Újraindult a forgalom az Andrássy úton, amelyet korábban teljes szélességében lezártak a Nagymező utca és a Bajcsy-Zsilinszky út között, mert a viharos erejű szél megrongálta egy társasház állványzatát – tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (FKI) az MTI-t vasárnap. Kisdi Máté, az FKI szóvivője elmondta: a tűzoltók eltávolították az állványzat biztonsági fóliáját, amelybe belekapott a szél, így megszűnt a vészhelyzet.

Meglazította az erős szél az egyik épület mellé felépített állványzatot vasárnap a déli órákban Budapest VI. kerületében, az Andrássy út Nagymező utcai szakaszán – írja a katasztrófavédelem.

A helyszínre a főváros tűzoltói érkeztek ki, akik megkezdték a műszaki mentést. A munkálatok idejére az Andrássy út érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.

Az erős széllökések veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat korábban Budapest területére is elsőfokú (citromsárga) riasztást adott ki. A fővárosban a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/órás sebességet.

Szombaton is sok gondot okozott a viharos szél, tetőket rongált, fákat döntött ki. Itt írtunk róla bővebben.