Teljes mozgósítással készül a népszavazásra a Fidesz

-

A jövő hét elején megkezdődik a közterületi szórólapozás, szeptemberben pedig országjárásra indulnak a kormánypárti politikusok.


Történelmi jelentőségűnek tekinti a Fidesz a kényszer-betelepítési kvóta elleni népszavazást, ezért a párt aktivistái a parlamenti választásokhoz hasonló létszámban vesznek részt a mozgósításban. A jövő hét elején már megkezdődik a közterületi szórólapozás, szeptember 10-én pedig országjárás indul. Ennek részeként több mint 200 fórumot szervez a Fidesz szerte az országban kormánypárti politikusok részvételével – írja a Magyar Idők.

A népszavazás kampányfőnöke Gyürk András, aki a 2018-as választási felkészülésért is felelős. Gyürk András Kocsis Mátét kérte fel, hogy a budapesti kampányokat irányítsa, továbbá Szita Károly kaposvári polgármesterrel közösen ő koordinálja a Városok és falvak a kényszer-betelepítés ellen elnevezésű önkormányzati mozgalmat is. A Fidesz kommunikációs igazgatói posztját Hidvéghi Balázs tölti be.

Kósa Lajos, a parlament honvédelmi és rendvédelmi bizottságának elnöke szerint mindenképpen indokolt a válsághelyzet fenntartása, mert a titkosszolgálatok jelzései alapján a migrációs nyomás fokozódni fog. Kósa szerint nem valószínű, hogy Ausztria szükségállapotot vezetne be a migrációs helyzet miatt, mivel a hírek szerint a végrehajtáshoz szükséges rendvédelmi létszámból az osztrákoknál legalább tízezres hiány van jelenleg.