Telespammelnék Vitézy miatt a politikusok postaládáját

Forrás: MTI/Földi Imre

-

A Levegő Munkacsoport, a Magyar Kerékpárosklub vezetője és a Critical Mass Budapest szervezői szerint hiba lenne a BKK feldarabolása és Vitézy Dávid vezérigazgató menesztése. Támogató levelek küldésére buzdítanak.


A három szervezet közös felhívásában az olcsóbb, több helyen megvásárolható bérletet, az utastájékoztatási rendszert, a jobb buszokat, a kerékpárosok helyzetének javítását és a BUBI-t is felhozzák (ez, mondjuk, nem mind Vitézy érdeme). A szervezetek szerint épp most kezd kényelmesebbé, szerethetővé válni a budapesti közlekedés. Szerintük a budapesti közgyűlés ezt készül „felszántani” november 26-án, mikor a BKK feldarabolásáról és Vitézy leváltásáról dönthetnek.


„2010 óta végre nem egymás mellett működő sóhivatalokon, inkompetens vezetőkön és hatalmi játszmákon múlik, hogy reggel beérsz-e a munkába. Most lehet, hogy megint így lesz. Lehet, hogy a gyerekkorától busz- és villamosfüggő Vitézy Dávid 2010-ben zöldfülű volt, de ma már bárkire cserélnék, annak csak kisebb tapasztalata lehet a modern, integrált, európai közlekedésszervezésben.”
Felhívásuk végén közzétették a főpolgármester és a kerületi polgármesterek hivatali e-mail címét, hogy a hasonlóan gondolkodók küldjenek nekik udvarias hangvételű, Vitézy-t támogató levelet. Még a formaszöveggel is segítettek.