Telefont vasárnap? Szó sem lehet róla

Fotó: VS.hu / Hirling Bálint

-

Hiába van nyitva a Vodafone belvárosi egysége vasárnap. Telefont venni nem lehet, csak beszélgetni, meg szervizelésre leadni a készüléket. A boltzár a ludas.


A vasárnapi boltzárról mindenkinek megvan a maga véleménye, különösen, ha a mindennapokban újra és újra belefut a lépés miatti korlátokba. (A VS.hu vasárnapi boltzárról szóló cikkeit itt olvashatja.)
Itt fulladt kudarcba a vásárlás


Logikus remény

Ez történt a Buksza családjában a hétvégén. Bár tisztában voltunk a vasárnapi boltzárral, de arra nem gondoltunk, hogy egy új telefonra sem vagyunk jók. A fővárosi Deák Ferenc utcában lévő Vodafone-egységbe mentünk, hogy a használt készülék helyett egy újat kérjünk/vegyünk és mivel a bolt nyitva volt, ez nem volt elképzelhetetlen projekt. Annál is inkább, mert lényegében inkább cseréről lenne szó, kevésbé vásárlásról.


Majd kudarc

Azonban mégsem sikerült új telefonhoz jutni. Az ott dolgozók mondták, hogy szervizelésre be lehet adni készüléket, kérdezni is lehet, de telefont venni, azt nem lehet.

Vásárlásnak számít ugyanis a lejáró hűségnyilatkozathoz köthető telefoncsere. A Vodafone alkalmazottja azt mondta, ez a vasárnapi boltzár miatt van, nem szabad eladni telefont (sem). A szabályt pedig be kell tartaniuk. Ennyi.