Telefonnal felvették a brit fiatalok, ahogy a halálba száguldanak

-


Nyilvánosságra hoztak egy felvételt, mely két brit fiatal életének utolsó pillanatait rögzítette. A videót mobillal készítette egyikük, az látható rajta, hogy autóval száguldoznak egy városban, többször száznegyven kilométer per óra körüli sebességgel. Az ütközés pillanatát elsötétítették, írja a Sky News.A 20 éves Kyle Careford, és a 21 éves Michael Owen - ő vette fel a száguldozást - , egy templomnak ütköztek a piros Renault Cliójukkal Crowborough-ban áprilisban.

A felvételt, melyet a baleset vizsgálói is megtekintettek, a családjuk engedélyével hozták nyilvánosságra. Azt mondták, szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy egy rossz döntésnek milyen lesújtó következményei lehetnek. Owen anyja úgy nyilatkozott: "Ha ez csak egy embert eltántorít attól, hogy ugyanezt elkövesse, máris volt egy jó eredménye a videó közzétételének".

A telefont egy fa alatt találták meg a baleset másnapján, reggel.

A vizsgálat szerint mindkét fiatal vényre kapható és illegális gyógyszerek hatása alatt volt. Az autó azé volt, aki az anyósülésen ült, a videó szerint „vezetni tanította” a barátját, akinek nem volt jogosítványa. Az utolsó pillanatokban azt mondja a felvétel szerint az autó tulaja, hogy "lassíts, lassíts, 90-nel megyünk" (90 mérföld per óra az 144 kilométer per óra). Mindketten be voltak kötve.