Tehetem a kávéjára esetleg az arcát, uram?

Forrás: 3dprint.com

-

Kávéprintert talált fel egy cég, bármilyen fényképet rányom a latténk tetejére. Megihatja saját magát, kanállal szétkavarhatja az ellenségét, de feliratokra is jó lehet. Mondjuk egy „Boldog szülinapot"ra.


Önt is elvarázsolta már egy ügyes barista, aki szívet, falevelet meg mindenféle egyéb ábrát rajzolt a lattéjába? Mondjuk ilyet?Akkor egyenesen le lesz nyűgözve attól a legújabb találmánytól, amit a 3Dprint.com szaklap mutatott be pár napja, és amit a Dailymail brit bulvárlap kapott fel: a kávéhab-printertől.


Úgy hívják, hogy Ripple Maker, és a Ripples nevű cég csinálja. A szerkezet wifin csatlakozik a netre, egy, a telefonunkra letöltendő speciális appból kapja az adatokat és a fényképet, aztán kávékivonatból nyomtat képet a latténkra. Mondjuk ilyet:“Izgatottan mutatjuk be a Ripple Makert, és büszkén jelentjük be, hogy a Lufthansa az első globális megrendelőnk" - nyilatkozta Yossi Meshulam, a Ripples anyavállalatának, az izraeli székhelyű Steam CC-nek az ügyvezetője. Hozzátette: a "latte art" (latte művészet) az egyik legjobban osztott képtípus a közösségi médiában. "Ezt mi egy új szintre helyezzük" - jelentette ki.A gépeket szeptembertől lehet kapni, ezer dollárba (270 ezer forintba) kerül majd. Mutatunk még egy képet, és a cég bemutató videóját is.