Tehenekkel demonstrálnak hétfőn Budapest központjában

-

Demonstráció miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz április 4-én, hétfőn Budapest II. és V. kerületében – tette közzé a rendőrség. Az agrarszektor.hu oldaláról pedig az derül ki, hogy a tejtermelők szállítanak teheneket a fővárosba, hogy így tiltakozzanak a hamisítók és az adócsalónak tartott importőrök tevékenysége ellen.


A Budapesti Rendőr-főkapitányság honlapján közzétett tájékoztató szerint tilos lesz megállni hétfőn 6 órától 13 óráig a Budapest II. kerületi Keleti Károly utca 24–28. szám előtt, reggel 6 és délután 15 óra között Széchenyi utca páratlan oldalán, a Széchenyi felső rakpart és az Akadémia utca között.

Ezenkívül 11:30 és 12:30 között lezárják a II. kerületben a Keleti Károly utcát a Tizedes utca és a Bimbó út között, 14 órakor egy negyedórára a Lánchidat, és 14 órától 15 óráig az V. kerületi Széchenyi utcát a Széchenyi felső rakpart és az Akadémia utca között.

A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanácson belül megalakult demonstrációs bizottság tájékoztatása szerint „tenyészállat-bemutatót tartanak” és petíciót adnak át az Országos Kereskedelmi Szövetség Bécsi úti székházánál, majd „tehénmeneteléssel” az állatokat áthajtják a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Keleti Károly úti székházához és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Széchenyi utcai épületéhez – olvasható az agrarszektor.hu oldalon.