Tehenek vonulnak ma a NAV székházához

Fotó: VS.hu / Mudra László

-

Tüntetnek a tejtermelők hétfőn Budapesten, mert szerintük az unió és a magyar állam által nyújtott támogatások nem elegendőek, illetve nem fejtik ki a kívánt hatást. A demonstráció során teheneket is bevetnek.


A tejtermelők demonstrációs bizottsága szerint Magyarországon a nyerstej-árak tovább csökkentek, most kilogrammonként 55-72 forint között vannak; a tej önköltsége pedig 95-105 forint közötti.


Hétfőn a tervek szerint 9 óra 30 perckor Budapesten, a III. kerületben, a Bécsi úton az Országos Kereskedelmi Szövetség székházánál kezdődik a tüntetés. Itt tenyészállat-bemutatót tartanak, majd várhatóan petíciót adnak át Vámos Györgynek, az OKSZ főtitkárának. Ezt követően „tehénmenetelés" következik a fővárosban, a II. kerületi Keleti Károly utcába a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) székházához. Oda várhatóan 11 órakor érkeznek, és átadnak egy petíciót Oravecz Mártonnak, a Nébih elnökének. A tehenekkel ezután továbbvonulnak a Lánchídon át az V. kerületbe, a Széchenyi utcába a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) székházához. Ott – körülbelül 12.30 és 13.00 óra között – szintén petíciót adnak át az illetékeseknek, majd a teheneket elszállítják az istállóba – közölték a demonstráció szervezői.