Így nem lett a brit páré a 15 milliárdos jackpot

Fotó: MTI/Honéczy Barnabás / MTI/Honéczy Barnabás

-

Korán örültek a hatalmas összegnek.


Edwina és David Nylan Leicesterből már megpróbálták volna felvenni a 35 millió fontos (15 milliárd forintos) nyereményüket, amikor a lottó üzemeltetője közölte velük: nincs bizonyíték arra, hogy befizették volna a játékot. Mint később kiderült, az online tranzakcióval volt a gond – írta az Independent.


A pár egy telefonos applikáció segítségével választotta ki véletlenszerűen a későbbi nyertes számokat, az online számlán azonban nem volt elég pénzük a fogadáshoz. Ezért feltöltöttek rá, és úgy gondolták, ezzel meg is vásárolták a szelvényt.

Edwina később úgy nyilatkozott, hogy már évek óta így játszottak, aztán most hibáztak, épp akkor, amikor nyertek volna. A pár a hiba ellenére megpróbált fellebbezni a nyereményért, hátha mégis megkapja a pénzt.

A lottót szervező cégnél később úgy nyilatkoztak, látták a rendszerükben, hogy a játékosok fogadni akartak, de nem volt elég pénzük hozzá. Ha befizették volna a játékot, akkor megerősítő üzenetet kaptak volna telefonon és e-mailben is, de egyik sem történt meg.