Taxisok támadtak egy Uber-sofőrre Budapesten

-

A XVIII. kerületben szombat hajnalban durván bántalmaztak egy Uber-sofőrt, akit aztán a Merényiben orr- és bordatöréssel kellett kezelni. A férfire hatan támadtak, ebből ketten taxisok voltak – írja az Index.


A lap egy Facebook-posztból értesült arról, hogy egy XVIII. kerületi kocsma elé érkező uberes autó sofőrjét csúnyán összeverték, miközben a támadók az Ubert szidalmazták.


Az Indexnek az áldozat is beszámolt az esetről, azt mondta, hogy mikor kiérkezett a címre, még várnia kellett az utasára, és eközben egy részeg férfi odalépett hozzá. A részeg az autót taxinak nézhette, mivel az régen valóban taxiként funkcionált, és le volt festve sárgára, de fehér rendszáma volt. Mikor a részeg férfi meglátta az Uber alkalmazást, állítólag azonnal lerúgta az autó visszapillantóját. A sofőr ekkor kiszállt, és dulakodni kezdtek, de többen a részeg ember segítségére siettek, és a végén már hat ember rugdosta a földre került uberest. Közben a kocsit is jelentősen megrongálták, sőt egy karkötőt is kiloptak belőle.


Kiderült, hogy az első támadó, és az egyik segítője is taxis volt, ők már őrizetben vannak, mivel a rendőrség még időben kiért a helyszínre, és elfogta őket. Csoportosan elkövetett garázdaság gyanúja miatt hallgatták ki a két férfit, és indítványozzák előzetes letartóztatásukat. A többi támadót egyelőre keresik.

Az összevert férfit a mentők a Merényi kórházba szállították, ahol borda-, és orrtöréssel látták el, de elmondása szerint enyhe agyrázkódása is volt. Később saját felelősségére hazaengedték.