Távozik posztjáról Szijjártó kedvenc csapattársa

Fotó: MTI / Kovács Tamás

-


Hamarosan távozik posztjáról a Külgazdasági és Külügyminisztérium kabinetfőnöke, Benkő Szilárd. Erről a hvg.hu számolt be. A lapnak a tárca azt írta: „Benkő Szilárd úgy döntött, hogy vissza kíván térni a magánszektorba. A miniszter eddigi munkáját megköszönte és a döntését elfogadta.”

Szijjártó és Benkő régóta ismeri egymást, korábban együtt fociztak a dunakeszi futsal-csapatban is. Benkő 2012-ben lett a Miniszterelnökségen államtitkári posztot betöltő Szijjártó kabinetfőnöke. Szijjártó miniszteri kinevezése után vitte magával Benkőt a Külgazdasági és Külügyminisztériumba is, ahol szintén kabinetfőnökként dolgozott.

A VS.hu írt arról, hogy bár kabinetfőnökként emlegetik, ezt a posztot nem tölthetné be Benkő. Szijjártó egykori csapattársának nincs diplomája, hivatalos titulusa ezért a “miniszteri kabinet működési koordinátora". Amikor jogi értelemben kell kabinetfőnöki döntést hozni, akkor a helyettese intézkedik.

Szintén lapunk számolt be arról, hogy az állami autókat illetően Orbán Viktor és Lázár János is szerényebbnek bizonyult, mint Benkő, aki egy Mercedes ML-t használ szolgálati autóként. A teljes kormányzati flottát átböngészve arra jutottunk, a külügyminiszter futsalos csapattársának jutott az egyik legdrágább kocsi az államapparátusban.