Távozik az MVM Veszprém elnöke

Fotó: MTI / Kovács Anikó

-

A kézilabdacsapat történetének legsikeresebb elnöke, Fonyó Károly az igazgatósági tagságáról is lemondott.


Lemondott az MVM Veszprém kézilabdacsapatának elnöke, Fonyó Károly, aki egyben lemondott a Kézilabda Zrt.-ben betöltött igazgatósági tagságáról is.

Fonyó 2012-ben társelnökként került a klubhoz, majd 2013 májusától lett elnök. „Érkezésekor a klub nagyon nehéz helyzetben volt, közel állt ahhoz, hogy sok ezer szurkoló elveszítse azt a lehetőséget, hogy Veszprémben rangos mérkőzéseket láthasson” – írta a Veszprém honlapja.

Fonyó irányításával átalakították a klub működési modelljét: „2013 júliusától az egyesületet az MKB Veszprém Kézilabda Zrt. működteti, a pénzügyi helyzet stabilizálódott, a csapat pedig történelmének legsikeresebb szakaszába lépett” – fogalmaz az egyesület.

A most lemondott elnök idején három-három bajnoki címet és Magyar Kupát nyert a csapat, valamint két Szuperkupát, egy SEHA-ligát, továbbá Bajnokok Ligája-döntőt játszott a Barcelona ellen. A BL-döntős szereplés jutalmaként a csapat története során először pályára léphetett a nemhivatalos klubvébén is, ahol a második helyen végzett.

A Veszprém vezetői, játékosai megköszönték Fonyónak az eddigi munkáját, remélve, hogy „lehetőségei szerint továbbra is támogatja a csapatot”.