Távozik a valaha volt egyik legsikeresebb edző

Fotó: FIFA via Getty Images / Shaun Botterill - FIFA / FIFA via Getty Images / Shaun Botterill - FIFA

-

Vicente del Bosque csütörtökön este bejelentette, hogy lemond a spanyol válogatott szövetségi kapitányi posztjáról.


A 65 éves edző a spanyol állami rádió sportcsatornájának egyik csütörtöki műsorában mondta el, hogy hamarosan távozik posztjáról, és a döntését már be is jelentette Ángel María Villarnak, a spanyol szövetség elnökének.


"Néhányan megpróbálták bemocskolni a hírnevemet."

- adott sejtelmes választ az újságírók kérdéseire del Bosque, aki egyébként kifejezetten jó viszonyt ápol a médiával. A salamancai születésű tréner július 31-én távozik a válogatott éléről, de a továbbiakban is szívesen segíti a nemzeti csapatot a tanácsaival, ha igényt tartanak rá.


A 2008-ban és 2012-ben Európa-, 2010-ben pedig világbajnok spanyol válogatott a második helyen jutott tovább a franciaországi Európa-bajnokság D csoportjából, majd a nyolcaddöntőben 2-0-ra kikapott Olaszországtól.


Del Bosque az egyetlen edző, aki a Bajnokok Ligáját, az Európa-bajnokságot és a világbajnokságot is megnyerte


Del Bosque a 2008-as Eb után vette át a csapatot Luis Aragonéstől, és a távozása már a 2014-es brazíliai világbajnokság után is szóba került, amikor együttese nem jutott tovább a csoportjából.

A spanyol sajtó értesülései szerint Joaquín Caparrós a legnagyobb esélyes a kapitányi posztra, de a Villarrealnál dolgozó Marcelino, és a korábban spanyol utánpótláscsapatokat irányító Lopetegui neve is felmerült.