Távozik a külügytől Szijjártó futsalos protokollfőnöke

Forrás: Youtube/O2TVMagazin

-

Szerdától már nem dolgozik a Külgazdasági és Külügyminisztériumban Andréka Domonkos, aki korábban futsalcsapatot is vezetett, majd Szijjártó Péter protokollfőnöke lett - írja a Népszabadság. A lapnak a minisztérium egyelőre nem árulta el, hogy miért megy el Andréka, és azt sem, hogy számíthat-e más kormányzati állásra.


Március utolsó napján befejezte szervezési vezetői munkáját a Külgazdasági és Külügyminisztériumnál (KKM) Andréka Domonkos, aki már a Miniszterelnökségen is Szijjártó Péter protokollreferenseként dolgozott, miközben a Dunakeszi Kinizsi futsalcsapat ügyvezetője volt - írja a lap.

Andréka Domonkos tavaly júniusban került a KKM-hez, de csak munkaszerződéssel, nem kormánytisztviselőként alkalmazták, mivel egy olyan spanyol nemzetközi protokolliskolát végzett el az Universidad de Granada itthoni intézményében, amelyet nem fogadtak el felsőfokú végzettségként.Andrékához hasonlóan járt iskoláival Benkő Szilárd is, aki szintén Szijjártó focis csapattársa, most pedig a minisztérium kabinetfőnökeként emlegetik. Mivel azonban nincs diplomája, a hivatalos címe a „miniszteri kabinet működési koordinátora". Éppen ezért jogi értelemben a helyettese hozza a döntéseket. Arról is írtunk korábban, hogy a teljes kormányzati flottát átböngészve úgy tűnik: a miniszter futsalos csapattársának jutott az egyik legdrágább autó az államapparátusban.