Távozik a külügy gazdálkodásért felelős államtitkára

Fotó: MTI/MTVA / Koszticsák Szilárd

-

Egyáltalán nem a brókerbotrány áll Szijjártó államtitkárának távozása mögött.


Távozik a Külgazdasági és Külügyminisztériumból (KKM) Kohut Balázs közigazgatási államtitkár. Az utódját a jövő héten nevezik meg – adta hírül az MTI.


A KKM sajtószóvivője, Menczer Tamás azt mondta, hogy Kohut Balázs már a kinevezésekor jelezte, hogy hat hónapra vállalja a megbízatást, utána vissza akar térni a privát szférába. Szijjártó Péter miniszterrel ezért abban állapodott meg, hogy a tárcavezető a KKM átalakítását bízza rá.

Kohut Balázs távozását a Quaestor-üggyel összemosni minden szempontból értelmetlen – mondta Menczer az MTI-nek. Kohut Balázs mint közigazgatási államtitkár a KKM gazdálkodásáért felelt, és a tárcának egy forintja sem volt a Quaestornál. Nem is lehetett, mert ezt a jogszabályok nem teszik lehetővé – mondta Menczer.

Az államtitkár a jövő héten távozik a tárcától. Utódjának nevét a KKM a jövő héten hozza nyilvánosságra.

Kohut azt követően távozik a KKM-től, hogy a minisztérium alá tartozó állami vállalatról derült ki, hogy pénzt tartott a Quaestorban, illetve a brókerház bedőlése előtti pillanatban mentettek ki onnan pénzt. A brókerbotrányról írt további cikkeinket erre olvashatja.