Távozhat Rossi nagy riválisa

Fotó: AFP / KARIM JAAFAR

-

A MotoGP vb-címvédője, Jorge Lorenzo állítólag szóban már meg is egyezett a Ducatival, azaz elhagyja a Yamaha-csapatot.


Távozhat a Yamaha világbajnok motorosa, Jorge Lorenzo a csapattól – írta brit forrásra hivatkozva a MotoGP.com. A váltásról már régóta szó van, az is ismert, hogy a Ducati komoly fizetéssel csábítja a spanyol versenyzőt.


Valentino Rossi, Lorenzo csapattársa korábban azzal piszkálta a spanyolt, hogy „a váltáshoz nagyon tökösnek kell lenni, Lorenzo tehát maradni fog”. Szaklapok közben arról cikkeztek, hogy Lorenzo azzal emelkedhetne az igazán nagyok közé, ha egy másik – egyelőre gyengébb – csapattal is nyerni tudna.

A brit MNC című lap azt írja, egy szóbeli megállapodás máris született Lorenzo és a Ducati közt, és hamarosan – várhatóan az európai versenyszezon kezdetén – hivatalos bejelentést is tesznek majd a felek. A cikk idézi a Ducati sportigazgatóját, Paolo Ciabattit is: „Nem csinálunk ebből titkot: Marc Márquez és Jorge Lorenzo szerződése is lejár az idény végén, mindkettőjükkel beszéltünk.”

Lorenzo a hétvégi argentin futam előtt csak annyit mondott, hogy „néhány héten belül” dönt a jövőjéről. A váltás mellett szólna az is, hogy Rossi és Lorenzo közt régóta feszült a viszony, és mivel Rossi meglepően gyorsan szerződést hosszabbított a Yamahával az idénynyitó előtt, nagyon nehéz elképzelni, hogy 2018-ig egy istállóban maradjon Lorenzóval.