Tavaszias idő jön, de a sok eső elronthatja a kedvünket

Fotó: AFP / STRDEL

-

Hétfőn lehet a legmelegebb, viszont viharos szelekre is számítani kell.


Szombaton borult idő lesz, és sokfelé várható kiadós mennyiségű eső (napközben rövid szünetekkel). Az északkeleti tájakon eleinte ónos eső, fagyott eső, hó is hullhat. A keleti szél néha megélénkül. Reggel -5 és +2, délután 1 és 6 fok között alakul. Melegfronti hatás várható – írja a Köpönyeg.hu.

Vasárnap kora délutánig túlnyomóan borult lesz az ég, és sokfelé várható újabb, jelentős mennyiségű eső. Délutántól nyugat felől csökken a felhőzet, és egyre kevesebb helyen lehet záporeső. Élénk lesz a változó irányú szél. A reggel már fagymentes lehet, és délután is enyhe idő valószínű 2-7 fokos maximumokkal.

Hétfőn a reggeli óráktól erős felhősödés kezdődik, és egyre többfelé kezdődik ismét esőzés. A délnyugati szél átmenetileg sokfelé megerősödik, a nyugati és a középső tájakon viharossá (60-90 km/h) fokozódik. 3 és 13 fok közötti értékeket mérhetünk. Tavaszias hangulatú idő lesz.

Kedden a nap első felében borult lesz az ég, és többfelé eshet az eső. Délután fel-felszakadozik a felhőzet, de elszórtan még ekkor is kialakul eső, záporeső. +7 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerdán változóan felhős időre van kilátás elszórt záporokkal és erős északnyugati széllel.