Tavasz, eső, gyenge fagy - változékony időjárás jön

Fotó: MTI/MTVA / Balázs Attila

-

Ma még kirándulhatunk, ám szerda reggel már enyhén fagyhat is - írja előrejelzésében a köpönyeg.hu.


Szombat

Fátyolfelhős időre számíthatunk, csak délutántól sodródnak fölénk vastagabb felhők délnyugat felől, ám csapadék ebből nem alakul ki. Hajnalban az Alföldön köd képződhet, mely délelőtti órákban feloszlik. A déli szél megélénkül. Igazi kora tavaszi időnk lesz. 10 és 15 fok között alakul a hőmérséklet. Kiváló kiránduló, kertészkedő idő valószínű.


Vasárnap

Nagyrészt erősen felhős lesz az ég, csak kevés napsütés lehet. Főleg a reggeli órákban fordul elő eső, zápor; illetve estétől a Tiszántúlt érheti el dél felől egy csapadéksáv. A délies légmozgás élénk marad. 12 fok körül lesz a csúcsérték.


Hétfő

Marad a borongós idő, de rövid időszakokra a nap is kisüthet. Eleinte elszórtan, délután már többfelé lehet zápor. Reggel párás, foltokban ködös lesz a levegő. Marad a 10-15 fok közötti maximum.


Kedd

Estig erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Eleinte több helyen, később már egyre inkább csak délen, délkeleten fordul elő újabb csapadék. Az északnyugatira forduló széllel pár fokkal hűvösebb levegő éri el hazánk térségét,


Szerda

A nap első felében változóan, déltől már erősen felhős lesz az ég. Zápor csak elszórtan valószínű. Reggel gyengén fagyhat, míg délutánra 7 és 12 fok közé melegszik a levegő.