TASZ-munkatárs az egyik plakátrongáló, a TASZ büszke rá

Fotó: MTI / Marjai János

-

És jogi képviseletet ad neki. A jogvédők azt is elmondják, mire vigyázzanak nagyon, akik olyasmit tesznek, mint Szeles András. És figyelmeztetnek arra, hogy a letépett papírt – lehetőleg szelektív – hulladékgyűjtőbe kell dobni.


A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) Szeles Andrásra nem csak azért büszke, mert megrongálta a szervezet szerint is gyűlöletkeltőnek tartott kormányzati plakátot, hanem mert civil kurázsit tanúsítva feljelentette magát a rendőrségen. A TASZ szerint ez klasszikus polgári engedetlenség, amely arról szól, hogy egy igazságtalan intézkedés ellen azzal arányos válaszlépést tesznek.


A TASZ ugyanakkor felhívja mindenki figyelmét, aki hasonló akción töri a fejét, hogy ha a plakáthelyek keretét is megsértik, azzal már több 200 ezer forintos kárt okoznak, ami már bűncselekménynek számít és akár egy évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható. A TASZ szerint az önfeljelentésnél az elkövetőnek nem elég a rongálást elismernie, hanem érvelnie kell, hogy a cselekmény polgári engedetlenség, politikai véleménynyilvánítás és nem veszélyes a társadalomra.


Büszkék vagyunk munkatársunkra, Szeles Andrásra, aki 2015. június 7-én megrongálta a kormány egyik bevándorló-ellenes...

Posted by TASZ on 2015. június 8.