Eddig tartott Orgován Béla karrierje. Újra Tarsoly a Quaestor főnöke

Fotó: MTI/MTVA / Krizsán Csaba

-

Tarsoly Csaba visszaveszi a Quaestor-csoportban vezetői tisztségeit. Azt mondja, nem akarja azt a hamis látszatot kelteni, hogy kibújik a felelősség alól.


A Quaestor-csoport fő tulajdonosa szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy hibát követett el, amikor a reorganizációs tanácsadó javaslatát elfogadta az átmenetre szóló új tisztségviselő elfogadásakor.


Ezzel azt a hamis látszatot keltve, hogy mentesülni kívánok a felelősség alól

– tette hozzá. „Mindezek alapján úgy döntöttem, hogy vezető tisztségeimet visszaveszem annak érdekében, hogy ne merülhessen fel a gyanú bármilyen kár okozására” – írta a cégvezető, aki ennek érdekében intézkedett, hogy már mára hívják össze a szükséges közgyűléseket és taggyűléseket.


„Mind személyesen, mind a cégcsoport vállalatai maximálisan együttműködnek minden érintett hatósággal. Ezzel párhuzamosan mindent megteszek olyan befektetők bevonására, akik segítséget jelenthetnek a cégcsoport értékeinek ügyfelek számára történő megóvásában” – közölte Tarsoly Csaba.


Orgován Bélának máris leáldozott

Tarsoly március 16-án mondott le posztjáról, három nappal azelőtt, hogy a cégcsoport kötvénykibocsátással foglalkozó cége (a Quaestor Hrurira) ellen elindult a csődeljárás. Akkor a tápiósági Orgován Béla vette át a posztot, akiről közben kiderült, hogy közmunkás volt, és a Blikk szerint emberölés kísérlete miatt börtönben is ült. Egyébként ő az Onszid-Ma Kft. és a Konimonika Kft. tulajdonosa. Tarsoly akkor azzal érvelt, lemondásától függetlenül maximálisan együttműködik a hatóságokkal, és személyesen vesz részt a reorganizációs munkában a cég székhelyén. Jogászok szerint viszont így próbált kibújni a felelősségre vonás alól.