„Tarsoly nélkül nem itt tartana az ETO”

Fotó: MTI/MTVA / Krizsán Csaba

-

Verebes „Mágus” József szerint sokat köszönhet Győr Tarsoly Csabának, és nem tudja elképzelni, hogy megszűnjön az ETO.


Verebes József, a Győri ETO FC szaktanácsadója, korábbi szövetségi kapitány interjút adott a Kisalföldnek. Elmondása szerint mindenki meglepődött az elmúlt hetek történésein – a klub főszponzora és tulajdonosa, a Tarsoly Csaba érdekeltségébe tartozó Quaestor-csoport brókerbotrányba keveredett, így veszélybe került a klub jövője.


A Mágus


Fogalmam sem volt, hogy ilyen komoly bajba kerülhetünk. Ennél nagyobb tragédiát egy klub életében nem is tudok elképzelni. Persze azt sem tudom elképzelni, hogy megszűnjön az ETO

– mondta a Mágus becenevű egykori csatár, aki vezetőedzőként kétszer is irányította a magyar labdarúgó-válogatottat. Verebes elmesélte, hogy a legutóbbi ETO-meccsen (ez lehet a Dunaújvárosi PASE elleni hétvégi idegenbeli találkozó, vagy a március 16-i Lompard Pápa elleni bajnoki) találkozott Tarsoly családjával, de magával az üzletemberrel nem. Akinek szerinte azért vannak érdemei:


Megértem az aggódókat, de azt sem szabad elfelejteni, hogy Tarsoly nélkül biztos, hogy nem itt tartana ma az ETO. Van egy gyönyörű stadion, s nemrég ismét bajnok lett a csapat.

A 74 éves Mágus hozzátette: Pintér Attila nem igényelte a tanácsait, Horváth Ferenccel sokszor beszélgetett, Vasile Miriutával pedig hasonlóan gondolkodnak a labdarúgásról. Kérdésre válaszolva elmondta: nem foglalkozik sem a többi klubbal, sem a válogatottal, sem Dárdai Pállal. Lehet, hogy a vasárnapi magyar–görög Európa-bajnoki selejtezőt sem nézi meg.


A fene tudja. Előfordulhat, hogy nem. Még nem tudom, mit fogok épp akkor csinálni