Tarsoly Csaba orosz befektető segítségével mentené meg az ETO-t

Fotó: MTI/MTVA / Krizsán Csaba

-

Nem akarja veszni hagyni a brókerbotrányba került Tarsoly Csaba a Győri ETO FC-t, ezért oroszországi kapcsolatait mozgósítja.


Bár Orbán Viktor miniszterelnök azt kérte Borkai Zsolttól – Győr polgármesterétől, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökétől –, hogy aktivizálja magát az ETO megmentése érdekében, úgy tűnik, Tarsoly Csaba maga próbálja megoldani a kialakult helyzetet.


Az előzmények

A Tarsoly Csaba klubelnök érdekeltségébe tartozó Quaestor-csoport egyik tagja, a Quaestor Invest Befektető Vagyonkezelő és Pénzügyi Tanácsadó Kft. a Győri Audi ETO futballcsapatának tulajdonosa és kiemelt támogatója. A Quaestor-csoport egyik tagja, a Quaestor Financial Hrurira Kft. múlt hét kedden jelentett öncsődöt, ami nyilvánvalóan kihat a csoport többi részére is, így a győri futball jövője is veszélybe került.
A klub múlt hét péntek délután még nyugtatgatta a szurkolóit, hogy az NB I-es együttes és az összes korosztályos csapat pályára fog lépni a következő fordulóban, majd este csődvédelmet kért. A csapat egyik szponzora, az Audi Hungaria Motor Kft. múlt hét szombaton felmondta a felnőttcsapattal fennálló szerződését, a jövőben csak a klub utánpótlásképzését támogatja.
Tarsoly vasárnap elment a győriek edzésére, ahol igyekezett megnyugtatni a focistákat. Tarsoly és munkatársai azon dolgoznak, hogy a Quaestor-csoport mielőbb kilábaljon a nehéz helyzetből, a csődvédelemre pedig azért volt szükség, hogy a rendelkezésre álló 120 nap alatt rendezzék a klub jövőjét. A klub egyébként leadta a jövő évi NBI-es induláshoz szükséges licenckérelmét.

Eddig úgy tűnt, hogy cégcsoportja más részeiből kívánt különböző összegeket átcsoportosítani az üzletember az ETO részére, ám a Borsonline információi szerint Tarsoly már moszkvai kapcsolatait is mozgósította. Orosz befektetőt akar találni, aki finanszírozná a klub működését – írja a lap. A Borsonline azt is megtudta, hogy a csapat játékosai nem furikáznak sokáig Audikkal.


Együttműködésünk részeként autókat bocsátottunk a csapat rendelkezésére. A szerződés felmondása után a támogatásnak ez a része is megszűnik.

Lőre Péter, az Audi Hungária Kft. kommunikációs igazgatója