Tarsoly az ETO-nak: Kilábalunk a gödörből

Fotó: MTI/MTVA / Krizsán Csaba

-

A Quaestor-csoport tulajdonosa hisz abban, hogy megmenthető a Győri ETO FC. Az Audi ebben már nem segíti.


Tarsoly Csaba klubelnök a Győri Audi ETO FC vasárnapi edzésén járt, ahol tájékoztatta a klub játékosait a kialakult helyzetről. A Tarsoly Caba érdekeltségébe tartozó Quaestor-csoport egyik tagja, a Quaestor Invest Befektető Vagyonkezelő és Pénzügyi Tanácsadó Kft. a Győri Audi ETO futballcsapatának tulajdonosa és kiemelt támogatója. A Quaestor-csoport egyik tagja, a Quaestor Financial Hrurira Kft. kedden jelentett öncsődöt, ami nyilvánvalóan kihat a csoport többi részére is, így a győri futball jövője is veszélybe került.


A klub péntek délután még nyugtatgatta a szurkolóit, hogy az NB I-es együttes és az összes korosztályos csapat pályára fog lépni a következő fordulóban, majd este csődvédelmet kért. A csapat egyik szponzora, az Audi Hungaria Motor Kft. szombaton felmondta a felnőtt csapattal fennálló szerződését, a jövőben csak a klub utánpótlásképzését támogatja.

Ebben a helyzetben ment el az edzésre Tarsoly, aki az ETO honlapján közzétett videó tanúsága szerint igyekezett megnyugtatni a focistákat. Tarsoly és munkatársai azon dolgoznak, hogy a Quaestor-csoport mielőbb kilábaljon a nehéz helyzetből, a csődvédelemre pedig azért volt szükség, hogy a rendelkezésre álló 120 nap alatt rendezzék a klub jövőjét – hangzik el a videóban.A klub egyébként leadta a jövő évi NBI-es induláshoz szükséges licence-kérelmét – írja az ETO honlapja.

(via NSO)