Tarlósék tízmilliókkal tömnek ki öt sportklubot, a Fradi a fő nyertes

Fotó: MTI/MTVA / Beliczay László

-

A Fővárosi Közgyűlés döntése alapján a következő a lobbizási erősorrend a fővárosi kluboknál: 1. Fradi 75 millió, 2. Újpest 50 millió, 3. MTK 40 millió, 4. Vasas 30 millió, 5. Budapest Honvéd 25 millió forint.


Az Újpesti Torna Egylet és az FTC volt a legeredményesebb pénzkérésben a fővárosi önkormányzatnál. E két klub a kért támogatás maximumát kaphatja a Fővárosi Közgyűlés támogató szavazása után. A Fradi egyesületként 17,75 milliót igényelt, szakosztályai közül a vízilabdának és a jégkorongnak jut a legtöbb: 25-25 millió. Az Újpest sem panaszkodhat, 50 millió forintot kért és kap a fővárostól.


A másik három klub már nem volt ennyire eredményes: az MTK 60 helyett 40 millióval, a Vasas 50 helyett 30 millióval, a Budapest Honvéd 40 helyett 25 millióval kell, hogy beérje.

A klubok a pénzt utánpótlás-nevelésre kapják.

Az előterjesztést Tarlós István főpolgármester, Bagdy Gábor és Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettesek jegyezték. A 220 milliós támogatást vita és hozzászólás nélkül, egyhangúlag 25-0 arányban szavazta meg a közgyűlés. A pénzt a főváros általános tartalékából fizetik ki a kluboknak.