Tarlós tízmilliókat áldozott a rock oltárán

Fotó: Facebook / Tarlós István

-

A főpolgármesteri keretből Tarlós István tavaly 16 milliót biztosított az Illés zenekar beatünnepére, 6 milliót a tabáni rockfesztiválra, de Zalatnay Cini 50 éve nevű koncertjére is jutott két és fél millió forint – kérte ki az Index a 2014-ben a főpolgármesteri jutalomban részesítettek listáját.


A lista szerint Tarlós kulturális és sportcélok, valamint vallási szervezetek támogatása mellett nagy összegeket szánt könnyűzenei produkciók támogatására. Az említetteken kívül 5 milliót kapott a Benkó Dixieland Band történetét feldolgozó kiállítás, és 12 milliót a főpolgármester szíve csücske, a Rockmúzeum.


Tarlós támogatta továbbá a Budapesti Fesztiválzenekar koncertjét (16 millió forinttal), a budavári operettfesztivált (4 millió forinttal), a Nemzeti Vágtát (18 millió forinttal). A vízilabda-Eb-t és a kézilabda női Eb-t 8 millió, illetve 5,5 millió forinttal támogatták Tarlós pénzéből. A civil szervezetek közül a Csillaghegyi Polgári Kör Egyesületnek jutott 10 millió, a Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesületének 3 millió forint. Az egyházak közül a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébániát támogatta Tarlós István a legtöbb pénzzel, 3,5 millió forinttal.

Mellettük több száz további támogatott cég és szervezet található még a listán.Tarlós a Fővárosi Közgyűlés döntése alapján idén is 300 millió forintos saját kerettel rendelkezik, amelyet saját belátása szerint oszthat szét az igénylők között. Demszky Gábor is rendelkezett hasonló pénztárral.