Tarlós támogatja a 3-as metró leállítását

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

-

A metrófelújítás körüli háborúban a főpolgármester bevetette a nehéztüzérséget, miután lebombázták a BKK pótlóbusztenderét.


Szerdán megsűrűsödtek az események a Tarlós István főpolgármester és a kormány között folyó állóháborúban a 3-as metró tervezett felújítása körül.


Először a kormány támadott: Seszták Miklós fejlesztési miniszter közbenjárására a Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisítette a korábban már felfüggesztett tendert az építkezés idején szükséges pótlóbuszok beszerzésére.

Nem késett a válaszlépés, Tarlós arról nyilatkozott, hogy ebben az esetben így vagy úgy, új buszok beállítása nélkül is megpróbálják megoldani a pótlást.

De ez nem volt elég, délután már azt írta az Index, hogy a főpolgármester kemény levélben utasította a BKV vezérigazgatóját, hogy „ha a 3-as metró utasbiztonságával kapcsolatos baleset- vagy életveszélyjelzés befut, haladéktalanul intézkedjen a járatok leállításáról”.

Egyben rendelkezett a biztonsági ellenőrzések sűrítéséről is.

A 3-as metró berendezéseit valóban elhasználta az idő, de aligha állíthatja bárki, hogy épp ezen a szerdai napon olyan ugrásszerű romlás állt be a gyorsvasút műszaki minőségében, hogy radikálisan megnőtt egy esetleg szükséges leállítás valószínűsége.

Úgy tűnik tehát, azoknak van igazuk, akik egyszerűen egy egyre eszkalálódó háborút látnak az észak–déli metró felújítása körül.