Tarlós: Nem műszaki hiba okozta a CAF-villamos balesetét

Fotó: MTI / Mohai Balázs

-

A főpolgármester szerint kettős emberi mulasztás miatt ment az egyik villamos a másikba, így az érintett típusok szombattól ismét forgalomba állhatnak.


Tarlós István a közlekedési hatóság közreműködésével készült szakértői vizsgálatra hivatkozva azt mondta, bebizonyosodott, hogy a CAF-villamosok fékrendszerének nincs konstrukciós hibája, a balesetet egy kikapcsolva felejtett berendezés okozta.

A politikus hangsúlyozta, a gyártó a hasonló esetek megelőzése érdekében egy olyan szoftverfrissítést hajt végre a járműveken, amely a jövőben jelzi a vezetőnek a szóban forgó berendezés működését.

A főpolgármester beszélt arról is, hogyha nem születik megállapodás a budapesti közösségi közlekedés hosszú távú finanszírozásáról, elképzelhető, hogy a BKV csak a közigazgatási határokig biztosítja majd a szolgáltatását. Ezzel kapcsolatban Horváth Csaba, MSZP fővárosi képviselője felszólította TArlós, hogy "legyen tökös" a BKV finanszírozásának megoldásában és egy héten belül kezdeményezzen személyes találkozót Orbán Viktor miniszterelnökkel.