Tarlós kirúgná a minisztériumi sajtóst

Forrás: Vs.hu/Kozma Zsuzsi

-

A főpolgármester szerint 12 milliárddal lóg az állam az agglomerációs közlekedésre, az NFM szerint viszont nem. Tarlósnak van egy jó ötlete.


Tarlós István főpolgármester múlt héten jelentette be, fizetési felszólítást küldtek a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak, és ha nem fizetik ki a 12 milliárdos számlát, a főváros 15 nap után felmondja a megállapodást. Annyit garantált, február 17-ig biztosan közlekednek az agglomerációs járatok.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Világgazdaság megkeresésére közölte, az állam minden költséget fedezett.


Az állam nem maradt adósa a Budapesti Közlekedési Központ Zrt.-nek

– közölte a lappal a tárca. A minisztérium szerint a költségvetés idén 18 milliárdot tartalmaz a főváros részére nyújtott támogatásként, tavaly ez az összeg 24 milliárd forint volt.

A minisztérium szerint ez az állami támogatás messze meghaladja a fővárosi cégeken keresztül működtetett agglomerációs menetdíjbevételekkel és települési hozzájárulásokkal nem fedezett részét. Tarlós István főpolgármester egy rövid közleményben reagált:


A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium minapi, BKK-val kapcsolatos állásfoglalása olyan mértékű tájékozatlanságról tesz tanúbizonyságot, hogy ha én lennék a miniszter, akkor azt, aki ezt az állásfoglalást fogalmazta, kirúgnám az állásából.