Tarlós István a kerékpárosok gátlástalan terrorjáról beszél

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-


Közleményben reagált a Fővárosi Önkormányzat arra, hogy az I Bike Budapest nevű kerékpáros szervezet megszerezte Tarlós István hivatalában terjedő utasításokat, amely nehezítené a kerékpárosok életét a városban. Erről még kedden este több cikk is megjelent.

“Rejtélyes rágalmazási kampány vette kezdetét a bulvársajtóban a városvezetés kerékpáros koncepciójával kapcsolatban. A megjelenített mondatokban már-már Btk. határát súroló rágalmak olvashatók” - írták a közleményben.

Eszerint a főpolgármester soha nem adta utasításba a kerékpáros fejlesztések megszüntetését. A közlemény szerint nem volt a tömegközlekedés háttérbe szorításáról sem.

“Felesleges és elítélendő hamis képek terjesztésével, gátlástalan agresszivitással hergelni a közvéleményt” - írták. Tarlósék szerint 1990 óta soha nem volt annyi kerékpáros fejlesztés, mint a 2010-es választások óta!

“A kerékpározás ésszerű fejlesztése nem lehet azonos a kerékpárosok radikális kisebbségének gátlástalan terrorjával” - írták. Hozzátették: “Külön kérdés, hogy vezetői értekezletek jegyzőkönyvei napok alatt internetes újságokhoz kerülnek - némelyik azonnal átértelmezi azokat -, de a Városháza visszautasítja a radikálisok fenyegető zsarolását”.

A főpolgármesteri utasítás másolatát a Facebookra tette ki az I Bike Budapest, azt is bejelentette, hogy az április 23-ai felvonulás “nem örömünnep, hanem demonstráció lesz”. Az utasításban olvashatók többek között a következők: Nem prioritás az „A-ból B-be legrövidebb” elv; a forgalommal párhuzamosan közlekedő kerékpárosoknak nem kell külön kerékpárnyomot létesíteni.