Tarlós: Budán kellene felépülnie az új kórháznak

-

És erre az egykori Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI), azaz a Lipót területe a legalkalmasabb – erről Tarlós István főpolgármester beszélt a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.


Tarlós István azt mondta, ez nem javaslat, hanem a kerületi polgármesterekkel kialakított vélemény. Az ügyben nem a főváros hozza meg a döntést - hangsúlyozta.

Az egykori OPNI területe melletti vélemény azért született, mert ott most nincs egészségügyi ellátás, és egy ilyen területen sokkal könnyebb organizálni az építési munkákat, mint ahol jelenleg is kórházi ellátás folyik – magyarázta a főpolgármester megjegyezve, hogy valóban felmerült a Szent János Kórház területe is.

Tarlós István közölte, hogy az egykori OPNI állami tulajdonban van, így a tulajdonviszonyok nem jelenthetnek problémát. Szólt arról is, az a kérésük, hogyha fel is épül az új központi kórház, és egyetértésükkel esetleg Budán, attól a Szent Margit Kórház „paraméterei ne sérüljenek meg”.

A főpolgármester megtisztelőnek nevezte, hogy az ügyben kikérték véleményüket, és azt mondta:


ha a Miniszterelnökség népszavazást szeretne, azt mi tudjuk támogatni.

Tarlós István annak kapcsán, hogy Horváth Csaba, a Fővárosi Közgyűlés szocialista képviselője egy korábbi, a Szent János Kórház területére vonatkozó terv elővételét javasolta, arról beszélt: a tervre 2001 és 2005 között kifizettek 251 millió forintot, de akkor a saját szocialista kormányuk támogatásra méltatlannak minősítette azt.