Tarlós: a Tütü night klubból ne mondják meg, mi legyen a közlekedéssel

Fotó: Vs.hu/Kozma Zsuzsi / Vs.hu/Kozma Zsuzsi

-

A főpolgármester Vitézy Dávid kerékpárosokat érintő megszólalására reagált.


Nem egy mindenhonnan elcsapott, sértődött, bezárt múzeumot kegyelemből igazgató közgazdász fogja meghatározni egy diszkógömbös, Tütü nevű night klubból, mi legyen a budapesti közlekedésfejlesztéssel

- így reagált Tarlós István pénteki sajtótájékoztatóján Vitézy Dávid kerékpározásról kifejtett véleményére. A főpolgármester Facebook-oldalán arról számolt be, hogy "a holland nagykövet és a BKK volt vezérigazgatója a magyar Liberális Párt székházában működő, diszkógömbös Tütü Night Clubban együtt kiértékelték a magyar főváros közlekedésének irányát". Csütörtökön a bárban jelentették be ugyanis az Európai Bringafesztivált, ez látható a lenti képeken.
A főpolgármester azt is mondta, hogy Vitézyt nem ő akarta anno kinevezni a BKK élére, nem ő akarta elküldeni onnan, sőt ő kérte, hogy mindenképp kapjon állást - írja az Index.

A napokban kiszivárgott főpolgármesteri utasításról elmondta, hogy az nem klasszikus értelemben vett utasítás, ez hibás kifejezés, inkább a kollektív felvetésekre használják. Közölte, hogy több történt, mint kiszivárogtatás, a papírt ugyanis valaki kilopta a városházáról. Az is probléma a főpolgármester szerint, hogy tartalmát átértelmezik, arról ugyanis megfeledkeznek a tudósítások, hogy nincs döntés az ügyben, visszatérnek a témára. Sőt, nem található benne sehol visszafejlesztés. Tarlós István szerint Budapesten a következő években is folytatódnak a kerékpáros fejlesztések, ugyanakkor a "minimális rend" biztosítása érdekében a biciklis közlekedésben az arányosságra és az ésszerűségre törekszenek, ami "részleges tiltásokat" eredményezhet.

A főpolgármester pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: kompakt rendszerként kezeli a fővárosi közlekedést, amelynek az alakításában nem lehet a kerékpározás az egyetlen igazodási pont. Tarlós István úgy fogalmazott, hogy a "kerékpáros keménymag" a városházáról kilopott munkaközi dokumentummal próbálja félrevezetni a "szelíd kerékpárosokat".

A kerékpáros közlekedés esetleges visszafejlesztéséről itt írtunk.