Tarlós a BKV-t támadja a metróbaleset miatt

Fotó: MTI / Kovács Tamás

-

A főpolgármester szerint néhány fagyott falevél karcsú lesz magyarázatnak.


Szerény és főként labilis magyarázatnak nevezte Tarlós István a BKV által előadottakat a hétfő reggeli, utasok megsérülésével járó baleset okára. A főpolgármester az Origónak azt mondta,Télen hideg van, erre azért kár egy balesetet fogni.

A közlekedési cég közleménye szerint ugyanis az időjárás okolható azért, hogy az egyik Alstom-szerelvény belecsúszott a másikba a 2-es metró felszíni szakaszán. A hideg, nedves idő, a lehullott falevelek ugyanis csúszóssá teszik a sínt.


A BKV elnök-vezérigazgatója délelőtti sajtótájékoztatóján azt mondta, óvatosabb vezetésre utasították a vezetőket. Bolla Tibor arra célzott, elképzelhető, hogy a járművezető nem megfelelően irányította a járművet.

A Metróért Egyesület szerint viszont a közlekedésre vigyázó vonatbefolyásoló rendszert nem megfelelően hangolták össze a szerelvényekkel, ezért csúszhattak össze a szerelvények.A főpolgármester már keddre eredményt vár a vizsgálattól, arra viszont már hétfőn rámutatott, hogy az Alstom szerelvényeinek megvásárlásáról az előző városvezetés kötött szerződést.


Az Origo egyébként úgy tudja, az első hírekben szereplő tíz helyett 13 utas sérült a Pillangó utcai megállónál történt balesetben.