Tarlós: A BKV ragaszkodik a kötbérhez

Fotó: Polyák Attila

-

Jogi egyeztetések zajlanak, de a BKV nem tekint el a 2 milliárdos, vagy akár nagyobb kötbérigényétől a főpolgármester szerint.


Igényt tart a meghibásodott metrók után járó 2 milliárd forintos, vagy nagyobb kötbérre a BKV - mondta Tarlós István. A társaság jogi lépéseket tett, és nem tekint el a kötbértől, de a főváros ezt tulajdonosként nem is engedné.
Tarlós azt mondta,


a 3-as metró felújítása egyáltalán nem áll rosszul,

a szerelvények és az infrastruktúra tekintetében is történtek előrelépések. Szerdán megérkezett a hetedik felújított metró, ami napokon belül forgalomba is állhat. 2018-tól csak felújított szerelvények közlekednek a 3-as vonalon, mert az előre tervezett havi kettő helyett havi három szerelvény érkezik Oroszországból.
Az állomások és az alagutak felújítását az északi szakaszon kezdik. A Dózsa György út és Újpest-Központ közti szakasz felújítási szerződéseit augusztusban írják alá. Választanunk kellett a teljes akadálymentesítés és a felújítás halasztása között, ezért úgy döntöttünk, lesz akadálymentesítés, de nem teljes - mondta a főpolgármester.
Bolla Tibor BKV-elnökkel közösen azt mondták, feljelentés tesznek a fakocka miatt, ami a felújított metró ajtaját akadályozta.


Valaki szándékosan helyezhetett el egy méretre vágott fakockát, hogy akadályozza a közlekedést

- mondta Tarlós.