Tankokkal fogócskáznak az unatkozó fegyveresek Luhanszkban

-

Nem nehéz kitalálni, hogy melyik tank nyert azon a kellemes tavaszi napon, amikor a szakadárok ellenőrzése alatt tartott Luhanszk közelében, jó dolgukban a fegyveresek nem tudták mással elütni az időt, mint egy orosz és egy ukrán tank gyorsulási versenyével. A két szereplős futamról egy drón segítségével videót is készítettek.


Egy 1986-ban gyártott, T-72-es orosz, és egy az ukrán hadseregtől megszerzett, 2005-ben felújított, T-64-es sebességét mérték össze Luhanszk mellett - közli az erről készült videót a Dailymail. A lap azt írja, hogy katonák játszottak a tankokkal, és a cikkben a verseny egyik kommentelőjére, mint orosz katonára, és nem mint szakadárra hivatkoznak.


A tankokat 402 méteren próbálták ki, a versenyről egy drónnal és az ukrán járműbe szerelt kamerával készítettek felvételeket. A tankok fel voltak szerelve lőszerrel, és mindkét harckocsiban három-három ember ült. A T-72-es könnyedén leelőzte az ukrán tankot, az idézett orosz katona szerint nem csak azért, mert az ukrán jármű alapvetően lassabb, hanem azért is, mert nehezebb.